Івченко розкрив картельну змову і вирішив повчити Януковича

П'ятниця, 16 лютого 2007, 11:43

Колишній голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко назвав картельною змовою можливе підвищення ціни на нафтопродукти на 20-30 відсотків.

Про це повідомляє сайт "Нашої України".

Він відзначає, що зазвичай весняне підвищення сягає лише 5 %.

Водночас як відомо, у березні – квітні нафтові компанії мають намір підвищити ціну на нафтопродукти на 20-30%.

Вони також звинувачують Кабмін у невиконанні положень меморандуму про співробітництво, який підписав міністр палива та енергетики Андрій Клюєв і представники найбільших нафтокомпаній України.

Івченко наголосив: "Зате уряд чітко застосовував адміністративні методи контролю, які негативно вплинули на нафтовий ринок, адже ціна на нафтопродукти має регулюватися ринком, а не урядом".

"Своїм адміністративним втручаннямм уряд тільки нашкодив українському нафтовому ринку", - зауважив народний депутат.

"Якби Кабмін не підписував меморандум, то підвищення ціни на нафтопродукти було б в межах ринкового коливання, тобто 5 %. Нині на енергетичному ринку ми спостерігаємо абсолютно непрофесійну і неефективну політику Кабміну", - підкреслив Івченко.

"Меморандум створив усі передумови для виникнення на енергоринку єдиного картелю, який нині, за невиконання положень меморандуму, ставить уряду свої умови. Кабмін загнав себе в пастку, за яку платитиме український споживач", - наголосив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування