Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КС може залишитися без голови через "нормальний правовий" тиск

П'ятниця, 16 лютого 2007, 12:18

Голова Конституційного Суду Іван Домбровський не виключає своєї відставки у випадку, якщо на нього буде чинитися тиск з боку вищих посадових осіб.

Про це Домбровський заявив у п'ятницю, відповідаючи на питання журналістів на прес-конференції, повідомляє Ліга.

"Якщо дійде до цього, то я просто піду у відставку, я 31 рік пропрацював у судах і не хочу втрачати своєї честі й гідності навіть за 1,5 млн. доларів", - заявив глава КСУ.

Він також зазначив, що на КС постійно чиниться тиск. "Я скажу відверто: тиск чиниться і чиниться завжди. Інше питання - у якій це формі робиться", - сказав він.

У той же час, Домбровський повідомив, що якогось безпосереднього тиску, шантажу, попередження, підкупу суддів КСУ не було.

За його словами, інші представники КСУ не зверталися до нього з відповідними скаргами. Домбровський підкреслив, що існує скоріше "нормальний правовий" тиск на Конституційний Суд.

Зокрема, під час судових засідань на КСУ тиснуть аргументами. Ще один метод тиску - критика роботи суду через засоби масової інформації, відзначив він.

Проте, КСУ нормально сприймає цю ситуацію, а критика спонукує робити відповідні висновки і починати ряд кроків.

"Тобто, весь тиск, що чиниться на Конституційний Суд, на мій погляд, нормальний", - відзначив Домбровський. Правда, при цьому він закликав журналістів при підготовці матеріалів керуватися тільки правдивою інформацією КСУ.

Глава КСУ завірив, що на Конституційний Суд "нікому не вдасться надавити в якомусь питанні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...