Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович здається "вище", тому що Єхануров був "низьким"

П'ятниця, 16 лютого 2007, 15:42

Ріст реального валового внутрішнього продукту України в січні 2007 року на 9,3% досягнутий не за рахунок чергового витка економічного росту в країні, а за рахунок низької бази січневого показника 2006 року, вважають аналітики Альфа-Банку.

Згідно з прес-релізом банку, лідери росту валової доданої вартості в поточному році - будівельний сектор, обробна промисловість і торгівля, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому прес-служба нагадує, що в січні минулого року додана вартість у будівництві знизилася на 8,1%, в обробній промисловості - на 4,6%, а в торгівлі зросла всього на 0,7%.

Крім того, аналітики Альфа-Банку відзначають, що енергетика в січні цього року залишалася єдиним сектором, по якому спостерігалося зниження валової доданої вартості порівняно з аналогічним торішнім показником ("мінус" 5,9%).

Це, на їхню думку, пов'язано з погодними умовами (досить тепла зима). У той же час реальний внесок у продовження росту ВВП 2007 року внесла промисловість.

На думку аналітиків, основними факторами підтримки росту в цьому секторі економіки будуть виступати високі світові ціни на сталь, мінеральні добрива, а також збереження попиту на продукцію автомобілебудування в Україні.

Крім того, відзначають експерти, ці фактори дозволять знизити негативний ефект від чергового підвищення цін на природний газ.

З огляду на особливості росту січневого ВВП, аналітики банку очікують зниження темпів його росту в цілому за підсумками 2007 року до 4,3%, а за результатами лютого - до 7,8% з урахуванням росту бази за аналогічний місяць 2006 року.

Раніше з посиланням на Держкомстат повідомлялося, що реальний ВВП України в січні 2007 року зріс на 9,3% у порівнянні із січнем 2006 року в основному за рахунок збільшення валової доданої вартості в будівництві - на 26,3%, обробній промисловості - 18,9%, торгівлі - 13,2%.

Уряд країни прогнозує уповільнення росту ВВП у 2007 році до 6,5% при одночасному уповільненні інфляції з 11,6% до 7,5%.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...