Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пинзеник думає, що "українські друзі" Путіна сховались у Кабміні

П'ятниця, 16 лютого 2007, 15:47

Лідер ПРП Віктор Пинзеник вважає, що ймовірні домовленості щодо передачі української газо-транспортної системи в управління Росії не зменшить ціни на російський газ для України.

"Зменшення ціни газу для України ці домовленості жодним чином не можуть забезпечити", - сказав Пинзеник в ефірі телеканалу "Інтер", коментуючи нещодавню заяву президента Росії Володимира Путіна про пропозицію "українських друзів" взяти участь у розробках газу в Росії, надаючи Росії право управляти газопроводом України.

"Хто б не видобував газ в Росії – чи за українські гроші, чи російські – на ціну це не впливає, бо в Росії є таке поняття як експортне мито. І його в російський бюджет сплачують всі, незалежно від того, хто вкладає кошти у видобуток", - додав він.

За словами Пинзеника, обмін активів між Україною і Росією на право видобутку газу позбавляє Україну можливості впливати ціною транзиту на ціну газу для України, віддаючи в управління Росії свою газо-транспортну систему.

На його думку, "передача в управління – це безоплатна приватизація".

На запитання, хто міг бути цими "українськими друзями", про яких говорив Путін, Пинзеник зауважив, що господарські питання належать до компетенції Кабінету міністрів.

За його словами, деякі високопосадовці нинішнього уряду вже підтримали таку ідею щодо обміну активів.

"Я не припускаю, що Володимир Путін міг говорити про ініціативи, не маючи для цього вагомих підстав", - сказав Пинзеник.

При цьому він наголосив, що обмін активів у цій ситуації зовсім не є обміном з "якимось вигодами" для України, а, навпаки, позбавляє Україну "навіть тих інструментів впливу на ціну російського газу, які є на сьогодні".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування