Янукович попросив відкласти боротьбу з корупцією

П'ятниця, 16 лютого 2007, 15:49

Питання про боротьбу з корупцією на клопотання уряду було перенесено на наступне засідання Ради нацбезпеки.

Про це повідомляє прес-служба президента.

16 лютого на порядку денному засідання РНБО два питання: заходи щодо запобігання непродуктивному відпливу капіталів за межі України та пропозиція РНБОУ про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2007 році в рамках військового співробітництва для участі у багатонаціональних військових навчаннях.

У засіданні також бере участь прем’єр-міністр Віктор Янукович.

У своєму вступному слові президент Віктор Ющенко наголосив, що масштаб відтоку капіталів з України протягом 4–5 минулих років є однією з головних загроз національній безпеці.

Причиною відтоку капіталу президент вважає відсутність в Україні належного клімату для формування внутрішніх інвестицій та недостатню роботу контрольних і правоохоронних органів.

"За цим круглим столом ми повинні запитати ті інституції, від яких залежить формування такого клімату, чому ми не сформували комфортне середовище для підприємництва, чому процвітає тіньова економіка", – сказав президент.

Як приклад незадовільної роботи державних органів у цій сфері глава держави назвав діяльність Державного комітету фінансового моніторингу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування