Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після слів Мартинюка Огризко і Король вже можуть не приходити

П'ятниця, 16 лютого 2007, 18:08

Кандидатури Володимира Огризка на посаду міністра закордонних справ і Віктора Короля на посаду голови СБУ в парламенті не пройдуть, вважає перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк.

"Якщо я зараз скажу правду, то їм (Королю і Огризку) на засідання Верховної Ради і не треба буде вже приходити", - заявив він на прес-конференції в Луганську.

"Ці питання ми будемо розглядати в четвер, але я вже сьогодні можу сказати по ситуації на нинішній момент – ні перша, ні друга кандидатура не можуть бути затверджені", - цитує його слова "Інтерфакс-Україна".

На думку Мартинюка, було б логічно, якби президент Віктор Ющенко до того, як внести на розгляд парламенту ту чи іншу кандидатуру, провів попередні консультації.

"І нам би хотілося, щоб дійсно кандидатури, внесені президентом, одержували підтримку у Верховній Раді, але для цього дійсно потрібно проводити попередні консультації", - сказав Мартинюк.

Перший віце-спікер наголосив, що в законі про Кабінет міністрів є пункт, відповідно до якого в тому випадку, якщо глава держави протягом визначеного часу своїм правом по кандидатурах не скористається, то замість нього їх може внести на розгляд парламенту уряд.

"Але я думаю, що цією нормою ми користуватися не будемо - все-таки будемо розглядати ті кандидатури, які внесе президент. Але Король і Огризко, на мою думку, не мають на сьогоднішній день шансів одержати підтримку у Верховній Раді", - сказав Мартинюк.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування