Чалий готовий штурмувати крісло Тарасюка за командою Ющенка

П'ятниця, 16 лютого 2007, 20:58

Заступник секретаріату президента Олександр Чалий готовий виконати волю президента у разі, якщо глава держави внесе його кандидатуру на посаду міністра закордонних справ.

"У мене немає ніяких претензій на те, щоб бути міністром закордонних справ", - заявив він в ефірі 5 каналу.

Водночас Чалий зазначив, що "якщо президент вирішить, що йому потрібен міністр закордонних справ Чалий і внесе мою кандидатуру, я піду в парламент і буду переконувати, що я можу бути тією фігурою, яка зробить позитивну співпрацю по лінії парламент, МЗС, прем'єр-міністр".

"Якщо президент візьме іншу позицію, я буду підтримувати позицію президента. Якщо я буду вважати, що щось відбувається не так, я просто напишу заяву і просто, без будь-яких декларацій піду, бо мені є де працювати", - додав представник секретаріату.

Чалий зазначив, що має "дві якості: я вмію домовлятись і в мене є порядність".

Також він додав, що має "нормальні, професійні стосунки з прем'єром Віктором Януковичем".

Водночас, на думку Чалого, навіть частини голосів Партії регіонів "буде достатньо, щоб кандидатура Володимира Огризка пройшла".

За його словами, питання призначення Огризка на посаду міністра закордонних справ і Віктора Короля на посаду голови СБУ знаходяться "в пакеті діалогу президента і антикризової коаліції".

Як відомо, у п'ятницю віце-спікер Адам Мартинюк висловив переконання, що кандидатури Огризка і Короля не будуть підтримані Верховною Радою.

Одразу після відставки Бориса Тарасюка з посади міністра закордонних справ представники антикризової коаліції заявляли про готовність підтримати кандидатуру Олександра Чалого, як одну із можливих.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування