Катеринчук оскаржить улюблений закон Тимошенко

Субота, 17 лютого 2007, 15:07

Народний депутат Микола Катеринчук ініціюватиме визнання неконституційними деяких положень закону про імперативний мандат депутатів місцевих рад.

"Я вважаю цей закон великим злом у напрямку розвитку демократії в Україні. В цьому законі є неконституційні статті. І я був ініціатором збору підписів депутатів від "Нашої України" для подання у Конституційний Суд про визнання їх неконституційними", - сказав він у суботу на прес-конференції у Вінниці.

На думку Катеринчука, неконституційними у законі є пряма заборона депутатам звертатися до суду у разі позбавлення їх мандату, доки вони не отримають яке-небудь рішення від керівництва своєї партії, а також зворотна дія цього закону.

"Я вважаю, і розмовляв з Юлією Тимошенко про те, що треба наводити лад всередині БЮТу, але не втягувати у цей процес все суспільство. Я згоден з Тимошенко у тому, що те, що робить більшість депутатів не відповідає інтересам громади, але ми можемо запропонувати законні, конституційні механізми, які б дозволили і БЮТ та іншій політичній партії впливати на внутрішньопартійну дисципліну серед своїх депутатів", - зазначив депутат.

Катеринчук заявляє про готовність "розробити й подати на розгляд Верховній Раді такі зміни у існуюче законодавство, а також ініціювати повернення до виборів місцевих депутатів на мажоритарній основі".

Він також вважає 15 статей держбюджету на 2007 такими, що погіршують становище населення України й планує оскаржити їх у Конституційному Суді. Депутат зазначив, що це насамперед стосується соціальних пільг і соціального навантаження.

"Тому, наступного тижня ми зробимо подання у Конституційний Суд для зупинення дій таких положень держбюджету-2007", - додав він.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування