Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко хоче повторити висування Ющенка в президенти

Неділя, 18 лютого 2007, 13:11

Народний депутат Петро Порошенко переконаний, що президент Віктор Ющенко має стати фактичним лідером партії "Народний Союз Наша Україна".

Про це він сказав у суботу на звітно-виборній конференції Івано-Франківської обласної організації НСНУ, передає УНІАН.

За його словами, делегати з’їзду повинні отримати чіткий наказ, що фактичним лідером партії має бути Віктор Ющенко, і саме за це слід голосувати. Делегати конференції оплесками сприйняли цю пропозицію.

Водночас Порошенко визнав, що у президента може бути інша думка з цього приводу. "Я переконаний, що з`їзд треба збирати тоді, коли ми визначимось з лідером партії. І лише тоді цей з’їзд стане святом, стане дійством, яке відбувалось 16 січня 2002 року, коли Ющенко висувався (у кандидати в президенти), - наголосив депутат.

Порошенко зауважив, що якщо президент не погодиться очолити партію, то він допускає свою кандидатуру на цю посаду.

"Якщо мене буде хтось висувати і, безумовно, там будуть кандидатури Ющенка і тих політиків, з якими я буду пов’язувати новий поштовх розвитку партії, я зніму свою кандидатуру", - наголосив він.

"Якщо я цього не побачу, я допускаю два варіанти: або я висунусь, або я зроблю крок вбік і взагалі не буду входити до складу Ради партії, щоб своєю присутністю не освячувати ті дії, з якими я не згоден", - зазначив Порошенко.

Порошенко не впевнений, чи відбудеться з’їзд НСНУ 31 березня, "бо маленькі божки, князьки, кожен зі своєю булавою хочуть мати вплив, щоб від них усе залежало".

Він висловив думку, що "з’їзд має бути готовий і скликатися лише тоді, коли ми зможемо продемонструвати усій країні об’єднання демократичних сил навколо НСНУ".

На думку Порошенка, на з’їзді демократичні сили мають оголосити про своє об’єднання або про те, що "не об’єднаються ніколи".

Потенційними партнерами для об’єднання з НСНУ він назвав Українську народну партію, Народний рух України, партію "Пора", Громадянський рух "Народна самооборона", УРП "Собор".

На його переконання, перебування у НСНУ Юрія Луценка разом з "Народною самообороною" підсилить партію. "Тоді голоси наших симпатиків знову не будуть розтягуватися всіма політичними силами, а будуть об’єднуватися", - зауважив депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування