Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко впевнений, що через коліно ламати не будуть

Понеділок, 19 лютого 2007, 09:24

Член політради НСНУ Петро Порошенко сумнівається в результативності круглого столу, проведення якого заплановане на 22-24 лютого.

Про це він заявив у неділю на прес-конференції в Івано-Франківську, відповідаючи на запитання журналістів.

За словами Порошенка, "досі порозуміння щодо законопроекту змін до Конституції з питань місцевого самоврядування між нашою політичною силою і БЮТ, з одного боку, та антикризовою коаліцією, з другого – немає".

"Чи буде воно знайдене, залежить від того, чи буде проводитися відповідна робота у форматі, який запропонував президент, – наголосив політик.

"Поки що не бачу готовності до проведення цього круглого столу в задекларовані терміни 22-24 лютого", - додав Порошенко.

Водночас, Порошенко висловив переконання, що "тут має бути знайдений компроміс".

"Ніхто нікого через коліно не зламає", - зауважив Порошенко.

Він наголосив також, що без ухвалення відповідних змін до Конституції України "правових підстав для дострокових виборів у місцеві органи влади не існує".

Водночас, вважає Порошенко, "правовий бік подання про скасування політичної реформи дає підстави стверджувати, що Конституційний Суд України зобов’язаний скасувати ту політичну реформу, яка була прийнята у 2004 році".

За його словами, "саме у політреформі міститься головна проблема руйнації вертикалі влади, і це може призвести до серйозної політичної кризи в країні".

Він також нагадав, що подання про скасування політреформи, підготовлене "Нашою Україною", подане до Конституційного Суду".

Як відомо, 5 лютого на брифінгу для преси президент Віктор Ющенко повідомив, що ініціює створення робочої групи з підготовки проведення 25 лютого національного круглого столу.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування