Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович і Ющенко позиваються, тому що "погані танцюристи"?

Понеділок, 19 лютого 2007, 10:56

Екс-радник президента, керівник Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко не бачить правових підстав для розпуску уряду президентом.

"Я не бачу таких підстав. Хоча, що означає "висловив недовіру"? Якщо мова йде про те, щоб президент припинив повноваження уряду, то Конституція не дозволяє цього зробити", - сказав він в інтерв'ю "Известиям в Украине".

Щодо протистояння за повноваження різних гілок влади Коліушко висловив думку, що це "ознака неправової держави".

"Це, на мій погляд, ознака того, що наші політичні сили не знають, що робити в державі, а тому усю свою енергію направляють на те, щоб показати суспільству: от, мовляв, нам заважають працювати", - зазначив екс-радник президента.

"Насправді у всіх абсолютно воюючих сторін цілком достатньо повноважень, щоб працювати на суспільство, щоб здійснювати реформи!", - додав він.

На питання про можливість скасувати зміни до Конституції, Коліушко відповів: "Я думаю, що скасувати їх неможливо, ну, принаймні, надзвичайно складно. Але підкоригувати їх не завадило б!".

"Тут вибору немає - Конституцію можна коригувати, тільки вносячи зміни в Конституцію у Верховній Раді", - уточнив він.

Щодо заяв Олени Лукаш про намір уряду скасувати 10% президентських указів Коліушко зауважив, що ситуація непроста.

"Мені складно казати, я такого не читав і не так уважно рахував... Але можу погодитися з тим, що частина указів були видані на межі фолу або за межею фолу... Але 10 відсотків це або менше - я поняття не маю", - заявив він.

На питання про перспективу вступу в будь-яку партію, екс-радник президента відповів, що амбіцій у нього немає.

"Цілеспрямовано кудись примикати я не планую, але і не зарікаюся від цього... Якщо ви називаєте це "проектами" - тоді для мене нічого з цього не цікаво... Формально я ще не вийшов із партії "Пора", хоча, відверто кажучи, не беру ніякої участі в її роботі", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...