У Януковича вирішили, що Огризком Ющенко "розчищає" дорогу для Чалого

Понеділок, 19 лютого 2007, 10:59

Партія регіонів, швидше за все, не буде голосувати за кандидатуру Володимира Огризка на посаду міністра закордонних справ.

Про це в інтерв'ю "Профілю" заявив член Партії регіонів Тарас Чорновіл.

"Ми ніколи не допустимо скандаліста на посаду міністра закордонних справ", - сказав він.

Водночас на уточнююче питання, чи вважає він Огризка скандалістом, депутат відповів:

"Володимир Огризко — складна кандидатура. Хоча на тлі Тарасюка це прекрасний міністр, але є певна проблематика цієї кандидатури — недосвідченість у веденні серйозних переговорів".

"Новому міністру доведеться вести переговори із "зубрами" світової політики, а Огризко на переговорах Україна-Трійка ЄС продемонстрував свою нездатність. Крім того, у багатьох депутатів фракції Партії регіонів до Огризка достатньо претензій, і їхня думка починає домінувати", - додав він.

Чорновіл також висловив думку, що президент Віктор Ющенко "кинув" Огризка "на спалення для того, щоб потім прочистити місце для нової кандидатури".

"Президент і його секретаріат не проводять політичний супровід цієї кандидатури. Огризко кинули на з'їдання, знаючи, що за нього напевно не проголосують. Ми не будемо пригравати президенту, ми намагатимемося все-таки не голосувати за його кандидатуру, хоча це дуже перспективний дипломат", - сказав він.

При цьому Чорновіл вважає, що в такий спосіб секретаріат президента "розчищує дорогу" для заступника голови секретаріату Олександра Чалого.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...