Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІСКУН НАРЕШТІ ВІДМОВИВСЯ ПРЕТЕНДУВАТИ НА ПОСАДУ ГЕНПРОКУРОРА

Понеділок, 19 лютого 2007, 11:10

У понеділок колегія суддів Верховного Суду скасувала всі ухвали у справі за скаргою колишнього генпрокурора Святослава Піскуна щодо визнання незаконним його звільнення та поновлення на цій посаді і закрила провадження у справі.

На початку судового засідання зазначалося, що до ВСУ надійшов лист від Піскуна, датований 15 лютого 2007 року, в якому він пише, що відмовляється від позовної заяви до президента щодо незаконного звільнення з посади генпрокурора, і просить суд закрити провадження у справі.

У свою чергу представник інтересів Піскуна в суді зазначила, що вона у понеділок вперше чує про цю заяву і взагалі не отримувала інформації від Піскуна щодо цієї заяви.

Також вона зазначила, що для неї є дивним, що в листі Піскуна відсутній вхідний номер, яким він має бути зареєстрованим у канцелярії ВСУ під час надходження.

Втім, немає сумніву, що цей лист був написаний власноруч Піскуном.

Між тим, один із представників інтересів президента в суді Микола Полудьоний зазначив, що не бачить перешкод для того, щоб прохання Піскуна було задоволене.

Таким чином, суд, порадившись, виніс ухвалу скасувати всі раніше винесені у справі ухвали і провадження у справі закрити.

Коментуючи журналістам рішення суду, Полудьоний висловив деяке розчарування, оскільки рішення ВСУ прийнято не по суті розгляду справи, а за процедурою. І тому зараз важко визначити навіть теоретично, хто правий в цій ситуації, а хто – ні, сказав він.

У той же час Полудьоний зазначив, що йому хочеться думати, що позиція Піскуна відмовитись від продовження розгляду скарги базується на тому, що його позиція про звільнення з посади була помилкою, "але схильний думати, що тут більше політичних міркувань".

Як повідомлялося, 14 жовтня 2005 року президент Віктор Ющенко звільнив Піскуна з посади генпрокурора, а 3 листопада за згодою Верховної Ради призначив на цю посаду Олександра Медведька.

18 листопада того ж року Шевченківський райсуд Києва визнав незаконним звільнення Піскуна з посади генпрокурора і виніс постанову про поновлення його на посаді.

6 грудня Апеляційний суд Києва зупинив виконання постанови Шевченківського суду до розгляду справи в суді апеляційної інстанції.

4 липня Вищий адміністративний cуд відмовив Піскуну у поновленні на посаді генерального прокурора України.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування