Чорноволу скрізь ввижається "нервозність" та інші розлади психіки

Понеділок, 19 лютого 2007, 11:46

Член Партії регіонів Тарас Чорновіл вважає, що незабаром конфлікти між Кабміном і секретаріатом президента припиняться.

"Ми підходимо до крапки, коли завершується цей момент нервозності і психологічного протистояння — далі юридичні норми, економічне співіснування, міжнародні контакти входять в абсолютно нормальне русло і ми, зрештою, відчуємо позитив від упроваджених змін", - сказав Чорновіл в інтерв'ю "Профілю".

На його думку, конфлікти, які зараз точаться між Кабміном і секретаріатом президента, - "це не протистояння — це війна нервів".

"Це конфлікти — як навколо дитячої пісочниці. Нам усім треба просто пережити такий час. Проживемо рік, і ця ситуація поступово відійде в минуле", - сказав він.

При цьому, на думку депутата, урядові треба бути "більш м'яким і враховувати психологічний стан президента і його оточення, які багато чого втрачають".

"Президенту варто було б ще раз перетрусити своє оточення і зрозуміти, що жити доведеться за новими правилами", - сказав він.

Говорячи про можливість скасування політреформи, Чорновіл зазначив, що цього не вдасться домогтися навіть за допомогою референдуму.

"Увесь час, коли звучать слова "конституційна реформа", кажуть, що щось можна змінити або скасувати. Це провокує багатьох нервозних людей до нервозних поскрипувань: мовляв, може, ми щось змінимо або повернемо назад. Але поступово приходить усвідомлення того, що конституційна реформа — це вже остаточно, в результаті політики стають спокійнішими і конструктивнішими", - сказав він.

"Якщо народ проголосує за питання, винесені на референдум, вони обов'язково повинні пройти через парламент. Той, хто ініціює такі зміни, повинен знати, що йому треба мати 300 голосів у Верховній Раді, — без цього ніяк", - додав депутат.

При цьому він зазначив, що це стосується всіх питань, вирішення яких вимагає внесення змін до Конституції.

"Скажімо, у коаліції є люди, які гарячково хотіли б ліквідувати посаду президента, а змінити Конституцію швидко не вийде тому, що для цього треба залучити або "Нашу Україну", або БЮТ, які займають іншу позицію", - сказав Чорновіл.

При цьому він зазначив, що в коаліції зараз "абсолютно спокійний стан".

"У декількох ситуаціях була нервозність — навіть хтось із комуністів заявляв, що вийде з коаліції, але їх усіх відразу сама партія (КПУ) затюкала", - сказав Чорновіл.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування