Коаліція готує контрнаступ на блокадницю Тимошенко

Понеділок, 19 лютого 2007, 13:25

Перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк не вважає ініціативу БЮТ щодо блокування трибуни серйозною перешкодою для роботи парламенту.

"Блокувати трибуну – легше, ніж щось робити", - сказав він під час брифінгу у понеділок.

Мартинюк нагадав, що минулого пленарного тижня парламент уже розглядав один із запропонованих БЮТ законопроектів про зниження тарифів і "його відправили на доопрацювання".

"Якщо профільний комітет підтвердить, що він (проект закону) готовий, тоді можемо розглядати його", - сказав перший віце-спікер.

Водночас Мартинюк висловив сумнів у тому, що БЮТ дійсно зацікавлений у розгляді цього законопроекту. На його думку, йдеться лише про те, щоб "продемонструвати показну готовність захищати інтереси народу".

Також перший віце-спікер додав, що уряд прийняв рішення про те, щоб перевіряти пропозицію органів місцевої влади щодо встановлення тарифів. У цьому контексті законопроекти, запропоновані БЮТ, уже не є такими актуальними, зазначив він.

Щодо іншої вимоги БЮТ про те, щоб переглянути базові показники бюджету, Мартинюк наголосив, що "згідно з новою редакцією закону про Кабінет міністрів вносити будь-які зміни до держбюджету може лише уряд".

"Я нагадав і подякував БЮТ і Юлії Володимирівні за те, що вони допомагали коаліції подолати вето на закон про Кабінет міністрів", - сказав перший віце-спікер.

За його словами, депутати можуть висловлювати будь-які побажання щодо внесення змін до бюджету, але "все залежить від Кабінету міністрів".

На думку Мартинюка, усі вимоги опозиції - "чергова піар-акція, тут просто хочуть бути попереду всіх".

Щодо намірів опозиції блокувати трибуну, віце-спікер зазначив, що коаліція буде вживати відповідні заходи – "дозвольте мені помовчати, яких саме, але парламент буде працювати".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News