Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко збирається перевірити Януковича на вірність "слову пацана"

Понеділок, 19 лютого 2007, 15:49

Президент Віктор Ющенко вніс до парламенту законопроект про підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати.

Про це він оголосив під час свого звернення, яке у понеділок вдень відбулося у приміщенні секретаріату президента.

"Щойно я підписав і направив до Верховної Ради законопроект про підвищення соціальних показників в бюджеті 2007 року", - сказав Ющенко.

"Ці зміни мають торкнутися інтересів і добробуту 13 мільйонів працюючих громадян, і в першу чергу - пенсіонерів", - додав президент.

Ющенко повідомив, що пропонує з 1 травня підняти мінімальну зарплату з 400 до 420 гривень, а з 1 вересня – до 430 гривень.

Крім того президентський законопроект передбачає підвищення прожиткового мінімуму з 1 квітня до 404 гривень, а з 1 жовтня - до 409 гривень. 

Ющенко нагадав, що в грудні минулого року Верховна Рада ухвалила постанову, якою "зобов'язала уряд" після підбиття підсумків першого кварталу розглянути питання мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму.

"Уряд переконаний у невідворотності тенденції економічного зростання", - зауважив президент і навів показники зростання ВВП у січні 2007 року у розмірі 9,3%, а промислового виробництва - 15,8%.

"І урядовці, і політичні сили встигли публічно відзвітувати про досягнуті результати. Для мене ці заяви важливі не як бравурні рапорти для самозадоволення, а як потенціал, сформований за декілька останніх років, який трансформується у бюджетні надходження і кошти на збільшення добробуту найнезахищеніших верств населення", - сказав Ющенко.

За його словами, ухвалення цього законопроекту "стане реальною відповіддю на різке зростання комунальних тарифів, подорожчання споживчого кошику".

"Президент сподівається, що й парламентська коаліція, і уряд, які на словах дбають про народ, доведуть щирість своїх турбот і надалі", - заявив Ющенко.

"Президентський законопроект оснований на перевірених експертами розрахунках", - зазначив Ющенко, додавши, що вносить документ для першочергового розгляду парламентом.

Як відомо, у понеділок лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що у вівторок БЮТ та "Наша Україна" вимагатимуть внесення змін до держбюджету щодо підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати.

За словами Тимошенко, "якщо ці питання не будуть розглянуті, рухатися сесія далі не буде і розглядатися наступні питання не будуть".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування