Ющенко звинуватив суддів, що вони стали підлеглими

Понеділок, 19 лютого 2007, 19:06

Президент Віктор Ющенко закликає суддів бути чесними в їх діяльності і не виконувати політичні замовлення.

Про це він заявив під час церемонії складання присяги суддями, які вперше призначені на посади професійного судді, повідомляє прес-служба президента.

У своєму виступі Ющенко висловив переконання, що сьогодні ключовою темою для суддівського корпусу є "повернути достойне ім’я".

Реклама:

"Корупція стала характерним явищем для нашої судової системи. Обставини тих відносин, які сьогодні є, формувалися не один рік, і хабарництво та корупція глибоко дискредитували роботу тисяч чесних людей, які працюють у цій системі", – сказав він.

Українське судочинство, наголосив Ющенко, потребує суттєвого реформування і зміни морального ставлення суддів до виконуваної ними місії. Основним результатом цих змін має стати підвищення рівня довіри громадян до судів.

Суспільство, наголосив президент, має почуватися захищеним від сваволі й беззаконня.

ВІДЕО ДНЯ

Президент також порушив тему політичного впливу на суддів.

"Частина суддів обрала дорогу політичної підлеглості як спосіб свого життя. Я не хотів би, щоб ми з приходом вас до суддівського корпусу говорили про чергову приватизацію судової системи України", – підкреслив президент.

Ющенко закликав суддів "не йти хибними дорогами". "Мені б надзвичайно хотілося, щоб ви усвідомили, що без вас ця країна не відбудеться. Але без вас чесних і сумлінних", – додав він.

Президент також підкреслив, що зусилля суддів мають принципове значення для поступу країни та її міжнародного іміджу. "Від вашого сумління буде залежати ставлення до України як держави", – наголосив Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування