Через росіян "Київстар" може оголосити про дефолт?

Понеділок, 19 лютого 2007, 20:15

Норвезька компанія "Теленор" попереджає про можливий дефолт українського мобільного оператора "Київстар".

Про це йдеться у заяві "Теленор" у зв’язку із судовою забороною на проведення аудиту "Київстару", якої домоглися опоненти норвезьких інвесторів, російські акціонери компанії.

У заяві нагадується, що за умовами євробондів, які знаходяться в обігу на міжнародних ринках, від "Київстару" вимагається надавати не пізніше ніж 30 квітня кожного року повну фінансову звітність за минулий фіскальний рік, яка пройшла аудиторську перевірку.

"По суті, "Альфа" домоглася заборони "Київстару" виконувати свої зобов’язання за єврооблігаційними позиками. У результаті, якщо це питання не буде вирішено, "Київстар" буде змушений оголосити дефолт по євробондах, що є надзвичайно серйозною загрозою для самої компанії, йдеться в заяві "Теленору".

"Беручи до уваги високий рейтинг "Київстару" в Україні, будь-яке оголошення дефолту "Київстаром" в результаті дій "Альфи", скоріше за все, завдасть відчутної шкоди всім українським компаніям, оскільки це значною мірою поставить під питання довіру іноземних інвесторів та кредиторів до України", – заявив голова представництва "Теленора" в Україні Тронд Мое.

"Теленор" також звинуватив "певні українські суди та деякі українські ЗМІ" в тому, що вони стали "інструментами "Альфи" у її рейдерських атаках".

Як відомо, за контроль над "Київстаром" воюють норвезький "Теленор", якому належить 56,5% акцій "Київстару", та структури, пов’язані з російською "Альфа-груп", які володіють 43,5% акцій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування