РОСІЙСЬКА МОВА ТАКИ СТАЛА РЕГІОНАЛЬНОЮ НА ВОТЧИНІ ЯНУКОВИЧА

Вівторок, 20 лютого 2007, 09:27

Апеляційний суд Донецької області 19 лютого повернув російській мові статус регіональної в Донецькому регіоні.

Своїм рішенням суд скасував рішення Ворошилівського райсуду Донецька, яке скасувало рішення облради від 18 травня 2006 року про надання російській мові статусу регіональної на території Донецької області.

Про це повідомляють Українські новини з посиланням на прес-секретаря облради Ірину Таранову.

За її словами, суд прийняв це рішення за скаргою облради, поданої на рішення Ворошилівського райсуду Донецька, прийняте в листопаді 2006 року.

Таким чином, суд визнав законним рішення депутатів Донецької облради про присвоєння російській мові статусу регіональної в Донецькій області.

Як повідомлялося, 18 травня 2006 року Донецька облрада надала російській мові статус регіональної на території Донецької області.

Потім прокуратура Донецької області опротестувала рішення обласної ради про статус російської мови, і в листопаді 2006 року Ворошилівський районний суд Донецька скасував рішення облради, після чого облрада подала скаргу в апеляційний суд.

Апеляційний суд Донецької області 15 січня відхилив скаргу Донецької міськради на рішення Ворошилівського районного суду в Донецьку про невизнання російської мови регіональною на території міста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...