Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичі не збираються виконувати вимогу Ющенка

Вівторок, 20 лютого 2007, 10:04

Фракція Партії регіонів не голосуватиме за президентський законопроект щодо внесення змін до Держбюджету.

"За президентський ми, очевидно, не будемо голосувати з кількох причин", - сказав "Українській правді" член Партії регіонів Тарас Чорновіл.

За його словами, першою причиною є те, що, згідно із законом про Кабмін, зміни до бюджету має право вносити лише уряд.

Однак Чорновіл не виключив, що в разі, якщо це положення в законі про Кабмін буде скасоване Конституційним Судом, тоді, "звичайно, президент буде знову суб’єктом законодавчої ініціативи і у випадку внесення змін до бюджету".

"Але поки що цього факту не відбулося", - додав він.

"Другий момент: знаєте, президент пропонує те, що називається, як правило, вломлюватися у відкриті двері, бо буде зроблено це все. Є відповідний документ, який прикріплений до бюджету – це прикінцеве положення. Там чітко написано, що ми маємо підвищити мінімальну пенсію і мінімальну зарплату. І можна підвищувати їх на сьогоднішній день", - сказав депутат.

За словами Чорновола, уряд готовий підвищити соціальні виплати, але для цього потрібно зробити відповідні перерахунки для забезпечення пропорції з підвищення зарплатні для кваліфікованих працівників та пенсії для пенсіонерів з великим стажем.

"Але на сьогоднішній день це зробити неможливо, бо перерахунки зробити швидко не можна", - сказав він.

Як відомо, у понеділок президент заявив, що вносить як невідкладний проект постанови про зміни до держбюджету з метою підвищення мінімальної пенсії та прожиткового мінімуму.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування