У Харкові застосували новий вид цензури

Вівторок, 20 лютого 2007, 10:42

Харківська міська рада позбавила акредитації кореспондента газети "Комерсант-Україна" Марію Спалек за те, що журналістка "наполегливо дезінформує жителів України щодо реформування житлово-комунального господарства у Харкові".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби міськради, опублікованому на її офіційному сайті.

"Уже кілька разів у матеріалах видання на цю тему були неперевірена інформація і явно тенденційний стиль. Усі ці матеріали виходили з-під пера харківського кореспондента видання Марії Спалек і її київського колеги Олега Гавриша, які спільними зусиллями поширювали недостовірну інформацію", - йдеться в документі.

Як приклад поширення такої інформації прес-служба міськради навела статтю "Сервіс знайшли надмірно нав'язливим", опубліковану в газеті від 19 лютого.

Прес-служба міськради також зажадала спростування даної інформації і публічних вибачень.

У свою чергу, Марія Спалек сказала в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", що у своїй роботі не ставила завдання дискредитувати владу Харкова.

"Стиль нашого видання - це подача фактів. У цій статті є повідомлення джерела, яке зі зрозумілих причин не назване. У телефонній розмові Олег Гавриш і керівництво газети підтвердили мені, що в них є диктофонний запис коментарів, який вони готові надати в суді", - підкреслила корреспондент.

Спалек також завагалася з відповіддю щодо того, чим їй загрожує позбавлення акредитації.

"Що це за собою потягне, я не знаю, напевно, можуть не пускати в будинок міськради. Я ще не думала, чи буду я туди ходити. У будь-якому випадку, у мене зараз багато роботи, а ця ситуація віднімає час", - пояснила вона.

У статті Спалек, через яку її позбавили акредитації, говориться, що у п'ятницю урядовий комітет з ПЕК виступив проти нової схеми розрахунків за електроенергію, газ і тепло, створеної харківською владою.

Прокуратура Харкова заявила про намір заперечити нову систему розрахунків у суді, оскільки вона практично позбавляє Національну комісію регулювання електроенергетики (НКРЕ) і уряд контролю над формуванням тарифів на енергоносії, йдеться в статті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News