Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко зібрався подивитися на україномовне порося

Вівторок, 20 лютого 2007, 11:21

Президент Віктор Ющенко з родиною ввечері орієнтовно о 18.30 побуває на показі в кінотеатрі "Кінопалац" американського фільму "Павутиння Шарлотти" в українському перекладі.

За словами прес-служби президента, похід у кіно заплановано у його робочому графіку, повідомляє Обком із посиланням на Українські новини.

Захід відбудеться з нагоди Міжнародного дня рідної мови, який відзначатиметься 21 лютого.

"Таким кроком глава держави хоче привернути увагу громадян України до питань рідної мови, збереження і забезпечення розвитку української мови в культурній індустрії", - зауважує прес-служба президента.

На перегляд кінофільму "Павутиння Шарлотти" також запрошені глава секретаріату президента Віктор Балога, його перший заступник Іван Васюник, віце-прем'єр Дмитро Табачник, міністр культури і туризму Юрій Богуцький і лідер фракції "Наша Україна" В'ячеслав Кириленко.

Також до кінотеатру запросили голову держслужби кінематографії Ганну Чміль, гендиректора кінодистриб'ютерської компанії ЗАТ "B&H" Богдана Батруха та українського кінорежисера і кінопродюсера Олеся Саніна.

"Павутиння Шарлотти" – дитяча казка про порося на ім'я Уілбур, яке дуже боїться кінця сезону, тому що знає – прийде час, і він опиниться на обідньому столі.

Разом з павучихою Шарлоттою, яка живе з ним у загоні, вони починають розробляти план порятунку.

Завдяки словам, які ночами плела у своїй павутині Шарлотта, жителі околишніх містечок почали вважати порося Уілбур непростим, а пізніше він виграє конкурс на кращого свина.

Ця перемога означає для Уілбура життя, але його близький друг Шарлотта помирає – вона залишає в коконі безліч маленьких павучат, яких порося забирає з ярмарку і привозить додому.

Момент прощання поросяти і павучихи – один із найзворушливіших у фільмі, який не залишає байдужими не тільки дітей, але переважно дорослих.

У фільмі безліч добрих жартів, які в українському перекладі мають особливий шарм. Особливо викликає сміх мова пацюка, якого ніхто не любить, який часто перепитує у сусідів: "Шо?".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування