У Мороза побачили, як Порошенко копає під нього

Вівторок, 20 лютого 2007, 12:07

Соцпартія звинувачує депутата Петра Порошенка у політичних підступах через дорікання Верховній Раді за нереагування на скандал, пов'язаний з оголошенням його персоною нон-грата у Росії.

"Ця претензія народного депутата звучить, як мінімум дивно, і змушує запідозрити Петра Олексійовича у невідвертості або політичних інсинуаціях", - йдеться у заяві партії.

У заяві, розповсюдженій прес-службою СПУ, сказано, що 8 лютого Порошенко зустрівся з головою Верховної Ради Олександром Морозом і попросив про підтримку.

Як стверджують у Соцпартії, на прохання депутата Мороз зателефонував спікеру Держдуми Росії Борису Гризлову з проханням посприяти у врегулюванні конфліктної ситуації навколо візиту Порошенка до Росії.

Крім того, йдеться у заяві, 9 лютого представник СПУ Ярослав Мендусь з трибуни парламенту "проаналізував причини скандалу, пов'язаного із санкціями проти депутата від "Нашої України".

"Проте, Петро Порошенко навмисне або випадково зробив вигляд, що не помітив цієї підтримки", - відзначають в СПУ.

Соціалісти наголошують, що "тональність заяви Порошенка про те, що лише парламент не відреагував на його затримання в аеропорту "Пулково" і видворення з Росії, дозволяє говорити про навмисне спотворення фактів з боку одного з лідерів НСНУ на догоду особистим або політичним інтересам".

"Порошенко і його соратники наполегливо не хочуть визнавати незаангажованість парламенту і неупередженість особисто спікера Верховної Ради Олександра Мороза в даному питанні", - підкреслюють соціалісти.

"І той факт, що подібні безглузді звинувачення на адресу Верховної Ради прозвучали напередодні затвердження парламентом кандидатури керівника зовнішньополітичного відомства навряд чи можна вважати випадковим збігом", - сказано в заяві.

На думку соціалістів, "сьогодні партія президента, одним з лідерів якої є Порошенко, шукає будь-які приводи для дискредитації парламенту і антикризової коаліції, яка без належного, на думку оточення Ющенка, пієтету поставилася до рекомендацій президента з приводу глави зовнішньополітичного відомства".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News