Представнику Ющенка відмовили через ДУСю

Вівторок, 20 лютого 2007, 12:47

Конституційний Суд розпочав розгляд справи за конституційним поданням 55 депутатів щодо відповідності Конституції указів президента щодо Держуправління справами.

Йдеться про укази "Про Державне управління справами", "Питання державного управління справами", "Про положення про Держуправління справами".

Автори подання зазначають, що названими указами президент утворив ДУС як орган з матеріально-технічного та іншого забезпечення діяльності президента, Верховної Ради, Кабінету міністрів, РНБО, інших державних органів, затвердив положення про це управління та призначив його керівника.

При цьому депутати вважають, що президент, видавши зазначені укази, вийшов за межі наданих йому конституційних повноважень і перебрав на себе функції виконавчої влади.

На початку засідання представник президента в КС Володимир Шаповал звернувся до КС з клопотанням закрити провадження у справі у зв’язку з "появою нових обставин".

Шаповал нагадав, що в понеділок президент підписав указ, яким скасував ряд положень попередніх його указів. "Є підстави припинити провадження у справі", - сказав він.

Усі інші учасники судового процесу виступили проти цього, після чого судді більшістю голосів відхилили клопотання представника Президента. На думку суду, необхідно детально вивчити всі укази президента, які стосуються цієї справи.

У свою чергу, представник ВР в КС Селіванов також подав клопотання, яким просить залучити до розгляду справи заступника міністра фінансів Анатолія Мярковського.

КС розглядає справу у складі 17 суддів. Від Верховної Ради на засіданні присутні депутат Іван Бокий та представник парламенту в КС Анатолій Селіванов.

Також у судовому процесі беруть участь голова Фонду держмайна Валентина Семенюк, представник президента в КС Володимир Шаповал та представник Кабміну Леонід Єфіменко.

Перед прийняттям рішення щодо цього клопотання суд оголосив перерву.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування