Ющенко збирається брати Верховну Раду змором

Вівторок, 20 лютого 2007, 14:48

Президент Віктор Ющенко на сьогодні не бачить інших кандидатур на посади керівників Міністерства закордонних справ та СБУ ніж Володимира Огризка та Віктора Короля.

Про це він заявив в інтерв'ю УНІАН.

Ющенко наголосив, що наполягатиме і в подальшому на тому, що призначення міністра закордонних справ та голови СБУ належить виключно до компетенції президента.

Він також додав, що саме президент здійснює керівництво зовнішньополітичним курсом держави, несе відповідальність за безпекову й оборонну політику країни.

"Тому конституційна норма якраз і вимагає перш за все формування відповідної кадрової політики, тому я буду наполягати, що це є президентська кадрова політика", - сказав глава держави.

За його словами, у разі відмови парламенту призначити Огризка і Короля будуть призначені виконувачі обов'язків. "Буде виконуючий обов'язки – та людина, яка буде поставлена президентом на цю ділянку роботи", - сказав Ющенко.

Він наголосив, що не поділяє політику уряду і парламенту з даного питання: "Я не буду підтримувати рішення такого характеру, які сьогодні демонструють парламент чи прем'єр-міністр".

Ющенко заявив, що не має наміру на сьогодні вносити інші кандидатури на розгляд парламенту і не виключає як варіант повторного подання.

Президент зауважив, що хотів би почути від парламенту й уряду, чим їх не влаштовує кандидатура, зокрема, Огризка.

"Людина (Огризко), яка останні 10-15 років в українській дипломатії займає одне з провідних місць, фахівець... Чому ця людина, яка відповідає національним інтересам сьогодні, через якісь корпоративні чи особисті погляди чиїсь не може бути призначена на посаду", - запитав він.

Ющенко висловився за необхідність порозуміння усіх гілок влади "на рівні державних інтересів".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...