Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко "удосконалить" газові тарифи для народу

Вівторок, 20 лютого 2007, 15:10

Уряд України змінить порядок нарахування платежів побутовим абонентам за спожитий природний газ.

Про це повідомив міністр палива й енергетики Юрій Бойко після зустрічі з керівниками регіональних підприємств з газопостачання і газифікації у Києві.

Глава Мінпаливенерго заявив журналістам, що нинішній порядок нарахування платежів не стимулює скорочення обсягів споживання газу населенням.

"Люди обурені тим, що вони хочуть споживати менше газу, а їх не заохочують до цього", - зазначив він.

Бойко повідомив, що Мінпаливенерго разом з міськ- і облгазами мають намір найближчим часом розробити новий порядок нарахування платежів за природний газ і представити його на розгляд уряду.

"Ми зрозуміли, що ця система вимагає удосконалення, тому мають намір у стислий термін виробити спільну позицію і винести її на розгляд уряду", - підкреслив чиновник.

Як повідомлялося, упровадження нових диференційованих тарифів на газ для побутових споживачів обговорювалося 19 лютого в Києві за участю представників Мінпаливенерго, національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" і регіональних підприємств з газопостачання і газифікації.

Уряд України з 1 січня 2007 року увів диференціацію цін на газ для населення залежно від річного обсягу споживання.

При цьому міськ- і облгази, які поставляють газ побутовим споживачам, почали виставляти абонентам рахунки з урахуванням фактичного споживання за 2006 рік.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування