"Донецькі" повернули собі кримську прокуратуру

Вівторок, 20 лютого 2007, 16:01

Генпрокурор Олександр Медведько поновив на посаді прокурора Криму Володимира Гальцова, який займав цю посаду до березня 2005 року.

Як повідомила прес-служба Генпрокуратури, поновлення Гальцова на посаді було зроблено у виконання судового рішення 19 лютого 2007.

У вівторок відбулося представлення Гальцова колективу прокуратури, на яке журналістів не допустили.

Як стало відомо, у порушення всіх традицій на заході не були присутні голова ВР Криму і Ради міністрів автономії.

Від джерел, які були присутнім на представленні Гальцова, стало відомо, що "його привіз у Крим" перший заступник Генпрокурора Сергій Винокуров.

Винокуров у своєму виступі заявив, що в керівництва немає істотних зауважень у роботі кримської прокуратури і Віктора Шемчука, що очолював прокуратуру до поновлення Гальцова.

За словами Винокурова, Шемчук – молодий перспективний керівник, який користується довірою керівництва Генпрокуратури, і питання подальшого його працевлаштування буде вирішено після того, як він закінчить лікування.

Гальцов очолював прокуратуру Криму з грудня 2003 р. по лютий 2005 року, до цього він був заступником прокурора Донецької області.

У лютому 2005-го він звільнився за власним бажанням і вийшов на пенсію.

Це відбулося після січневої виїзної колегії ГПУ, на якій тодішній генпрокурор Святослав Піскун повідомив, що у відношенні Гальцова порушено кримінальну справу за фактами незаконного тиску і звільнення працівників прокуратури.

Крім того, кримського прокурора звинуватили у сприянні незаконному виділенню земель у південнобережному селищі Лівадія.

Колишній кримський прокурор Шемчук раніше заявляв, що Медведько запропонував йому добровільно перейти на інше місце служби, але Шемчук відмовився, тому що не бачив підстав для своєї відставки.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування