Депутати "почистили" комісію, яка візьметься за списання боргів Тимошенко

Вівторок, 20 лютого 2007, 16:16

Верховна Рада підтримала внесення змін до постанови про створення тимчасової слідчої комісії про забезпечення населення природним газом і виявлення зловживань на ринку газу.

За відповідне рішення проголосували 242 депутати.

Згідно зі змінами замість Андрія Деркача головою комісії призначено члена фракції Компартії Аллу Александровську, її заступником – члена Партії регіонів Василя Кисельова.

Наступною постановою, запропонованою "Нашою Україною", було замінено членів комісії. За рішенням 339 депутатів, до складу комісії ввели членів фракції "Наша Україна" Миколу Катеринчука і Андрія Лопушанського.

Крім того, парламент проголосував за розширення повноважень комісії – тепер вона займатиметься також обґрунтуванням списання боргів корпорації ЄЕСУ.

Як повідомив доповідач комуніст Володимир Кравченко, комісія має з'ясувати, "чому була закрита кримінальна справа по ЄЕСУ, яка недоплатила в бюджет 7,5 мільярдів гривень, а це 30 процентів пенсійного фонду?".

У вівторок представник СПУ Олександр Баранівський заявив, що ультиматум БЮТ про намір блокувати роботу ВР прозвучав після того, як до порядку денного було включено звіт тимчасової слідчої комісії про забезпечення населення природним газом і виявлення зловживань на ринку газу.

За його словами, наслідком звіту мало стати ухвалення постанови, якою комісії доручається перевірити законність списання боргів компанії ЄЕСУ у сумі 7,5 млрд. гривень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News