Ющенко розтягне черговий круглий стіл на два етапи

Вівторок, 20 лютого 2007, 16:57

Президент Віктор Ющенко вважає, що запропонований ним національний круглий стіл має відбуватися у два етапи.

Про це він сказав в інтерв’ю агентству УНІАН.

Ющенко наголосив, що наполягатиме на проведенні круглого столу, і повідомив, що попередньо обговорювалась дата - третя декада лютого - початок березня.

Він вважає за доцільне розділити проведення круглого столу на два етапи. На першому етапі обговорити питання виконання положень Універсалу національної єдності, на другому - конституційну реформу.

“Задум, який проговорювався на останній зустрічі з прем’єр-міністром і головою Верховної Ради, виходив із того, що нам потрібно провести перший круглий стіл по Універсалу”, – сказав президент.

За його словами, це пов’язано з тим, що Універсал дає відповідь на план дій для країни на найближчі рік-два.

“Безумовно, якщо у цьому плані є пункт, який передбачає формування спільної комісії, внесення змін і доповнень до Конституції, тоді логічно другою тематикою ставити питання конституційної реформи”, - зауважив президент.

На його переконання, починати необхідно з тактичних питань: підведення підсумків виконання положень Універсалу і формування додаткових кроків, які б забезпечили його виконання.

Як відомо, раніше Ющенко повідомив, що ініціює створення робочої групи з підготовки проведення орієнтовно 25 лютого національного круглого столу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування