Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" вирахувала, що більшовики хочуть платити українцям 2 гривні за годину

Середа, 21 лютого 2007, 09:38

Фракція "Нашої України" вимагає включення до порядку денного постанови про підвищення мінімального прожиткового мінімуму.

Про це з трибуни Верховної Ради заявив її лідер В’ячеслав Кириленко.

Він відзначив, що більшість у вівторок і в середу блокує трибуну, щоб не допустити розгляду питань, які пропонує опозиція.

"Вчора це блокування було скероване на те, щоб постанова про зниження тарифів не була ухвалена, щоб Рада не могла ухвалити рішення, яке дозволить місцевим радам унормувати тарифи. Сьогодні коаліція продовжує блокувати, щоб не були внесені проекти постанови, які передбачають підвищення прожиткового мінімуму", - наголосив депутат.

"Безумовно, це відбулося тому, що фракція "Наша Україна" вимагала визнання діяльності уряду незадовільною і вимагала звіту Кабміну за цим питанням. Такий підхід означає, що всі запевнення про бажання вирішити цю проблему є не більше ніж деклараціями", - заявив Кириленко.

За його словами більшість блокують ці законопроекти, бо таке підвищення "буде йти в розріз із деклараціями прем’єра Януковича, що підстав для зростання мінімальної зарплати немає".

"Водночас нас турбують ті декларовані темпи зростання промисловості і ВВП, за яких уряд відмовляється підвищити зарплати і пенсії. Куди йдуть прибутки економіки, які не йдуть робітникам і пенсіонерам?", - запитав Кириленко.

Він також розкритикував провладну більшість за те, що вони намагаються провести проект закону про погодинну оплату праці, прив’язавши її до не підвищеної мінімальної.

"Таким чином мінімальна погодинна плата становитиме 2 гривні 27 копійок", - наголосив він.

За словами депутата, це значно погіршить соціальне забезпечення людей, особливо з неповним робочим днем.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування