Янукович наказав Азарову бути "внятним" і розповів про казарми

Середа, 21 лютого 2007, 10:10

Прем’єр Віктор Янукович обурений тим, що урядовці не роз’яснили позицію Кабміну стосовно намірів підвищення мінімальної зарплати.

"Я хотів би, щоб ви, Микола Янович, внятно пояснили наміри уряду, щоб це почули і чиновники, і політики", - звернувся Янукович до першого віце-прем’єра Миколи Азарова під час засідання уряду у середу.

Прем’єр сказав, що "на місцях немає інформації, що це (підвищення мінімальної зарплати) – рішення уряду, ухвалене в грудні 2006 року, що була ухвалена постанова Верховної Ради".

"Уся ця інформація в регіонах не відома, тому і політики грають, тому що люди не знають цієї інформації", - додав він і доручив Азарову провести спеціальний брифінг на цю тему.

Крім того, Янукович дав розпорядження всім урядовцям, закріпленим за регіонами, проконтролювати поінформованість на підзвітній території стосовно намірів уряду про підвищення мінімальних зарплат.

Прем’єр також звернув увагу на питання утримання військовослужбовців, поділившись своїми враженнями від поїздки до учбового центру "Десна", яка відбулася напередодні.

"На жаль, не було вас, Анатолію Степановичу", - сказав він, звертаючись до міністра оборони Анатолія Гриценка, який пояснив, що тоді був у відрядженні.

"Я не пішов у ті казарми, які готувалися, щоб я побачив, як все добре. Я пішов у ті, які не готували. І пішов не для того, щоб дорікати вам особисто чи військовослужбовцям. Я пішов подивитися, яке насправді становище у збройних силах", - сказав Янукович.

Прем’єр доручив Азарову вирішити це питання.

Крім того, він доручив віце-прем’єру Володимиру Рибаку разом з Гриценком "сісти" і вирішувати питання забезпечення військовослужбовців житлом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування