Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький готує до "сплаву" ще 300 га столичної землі

Середа, 21 лютого 2007, 10:11

Київська міськрада планує на черговому засіданні у четвер роздати 300,6 гектарів київської землі.

Про це в інтерв’ю виданню "Громада" заявив керівник секретаріату громадського об’єднання "Голос громади Києва" Володимир Бондаренко, повідомляє прес-служба об’єднання.

"У новому порядку денному, який ми побачили вчора ввечері, 78 питань стосуються виділення землі. Загалом, площа підготовлених земельних ділянок складає 300,6 гектарів", - зазначив депутат.

За його словами, 25,17 га землі знову відводиться у зелених зонах міста, у тому числі у Пущі-Водиці та на Трухановому острові.

"Майже 24 гектари київської землі планують отримати всього лише 2 компанії у Пущі-Водиці: товариство "Продмарт" та профспілка працівників освіти та науки. При цьому 21 гектар товариству "Продмарт" надається для нового будівництва, а не для експлуатації чи обслуговування", - заявив Бондаренко.

Водночас, керівник секретаріату відкинув звинувачення депутатів Київради з Народної партії про зведення наклепів.

"Завтра Київрада передасть 118 гектарів землі агрокомбінату "Пуща-Водиця". Гендиректор цього комбінату Олексій Приліпка є членом політради Народної партії. Тому свою неучасть у "дерибані" Народна партія демонструє поки що на словах", - сказав він.

На запитання про інших фігурантів майбутнього "дерибану", Бондаренко зазначив, що землю на Кловському узвозі планує отримати "Правекс-банк", близький до мера Леоніда Черновецького.

"Крім цього, у порядку денному фігурує ряд маловідомих фірм, про які не те що важко, а просто неможливо дістати інформацію. Швидше за все, це компанії – одноденки, за якими стоять депутати Київради або їх покровителі", - зазначив він.

За словами Бондаренка, "Голос громади Києва" у четвер буде відстежувати "дерибан" та оскаржувати прийняті рішення.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування