Навколо Червоненка готується змова про усунення

Середа, 21 лютого 2007, 11:07

На сесію запорізької облради 22 лютого може бути винесене питання про висловлення недовіри голові облдержадміністрації Євгену Червоненку.

Про це повідомляє Комерсант-Україна з посиланням на джерело в запорізькій облорганізації Партії регіонів.

"На порядку денному цього питання не буде. Будемо "з голосу" виносити, у "різному", – уточнив співрозмовник.

Питання висловлення недовіри, а також низка інших, економічних, питань, були розглянуті на закритому засіданні президії обласної ради у вівторок.

Можливість висловлення недовіри Червоненку підтвердив лідер фракції "Наша Україна" у Запорізькій облраді Юрій Березовський. "Розмови такі були, про висловлення недовіри", – повідомив депутат.

За його словами, раніше депутати Партії регіонів (60 з 120 депутатів облради) неодноразово намагалися винести це питання на розгляд сесії. "Регіонали" двічі збиралися висловити губернатору недовіру, але в останній момент рішення скасовувалося", – сказав Березовський.

Сам Червоненко не вірить, що облрада збирається висловити йому недовіру. "Уперше чую про це. Немає в ради ніякого для цього приводу. І, думаю, немає навіть шансів це зробити", – заявив губернатор.

У той же час він підтвердив, що ряд депутатів облради від ПР дійсно хотіли б його відставки. "Є, звичайно, окремі депутати, яких я з самого початку не влаштовував. І я їх не влаштовую взагалі, незалежно від того, що роблю. Просто тому, що я не їхній, а "помаранчевий", – сказав губернатор.

При цьому він висловив переконання, що члени місцевого відділення ПР, незважаючи на все бажання позбутися його, повинні будуть узгоджувати своє рішення із центральним органом партії.

"Думка Києва, на жаль, зараз є в них головним фактором. Але відносини з Києвом у мене зараз прекрасні", – пояснив Червоненко.

Видання зауважує, що у вівторок у Києві були як Червоненко, який "ні з ким у Кабміні не зустрічався", а вирішував "питання по міністерствах і в секретаріаті президента", так і глава Запорізької облради Олександр Нєфєдов, і мер Запоріжжя Євген Карташов.

Нєфєдов повідомив, що особисто не збирається ініціювати питання про недовіру губернатору.

"Я, як глава облради, не збираюся виносити на обговорення сесії вотум недовіри Євгену Червоненку, тому що на сьогодні між керівництвом облдержадміністрації й обласної ради існує повне взаєморозуміння", - пояснив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування