Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мартинюк запевняє, що закони можна приймати і при порожній залі

Середа, 21 лютого 2007, 11:19

Віце-спікер Адам Мартинюк стверджує, що на засіданні Верховної Ради не було ухвалено закон про ратифікацію протоколу щодо збереження біорізноманіття та ландшафтів Чорного моря до Конвенції про захист Чорного моря від забруднення.

"Я сказав, що рішення не прийнято, рішення буде прийнято тоді, коли буде працювати система "Рада". Або слухайте уважно, або не пишіть, вибачте, того, чого не варто писати, того, що не відповідає дійсності", - сказав Мартинюк, звертаючись до журналістів.

"Це хай буде на вашій совісті, бо два чоботи пара", - цитує його слова УНІАН.

Як відомо, у Верховній Раді не працює система "Рада", через що депутати можуть голосувати лише підняттям руки.

Так, після обговорення закону про ратифікацію протоколу щодо Чорного моря Мартинюк ніби-то пожартував, запропонувавши голосувати.

Зокрема, він попросив підняти руки тих депутатів, хто виступає проти ухвалення закону. Руку підняв один депутат.

Також віце-спікер попросив підняти руки тих, хто утримується від голосування по цьому питанню. Руку підняв ще один депутат.

"Оскільки в залі зранку було зареєстровано 431 депутата, проти і утрималися лише двоє. Тому будемо вважати, що "за" проголосували 429 депутатів", - сказав Мартинюк, оголосивши, що рішення прийнято.

Перед цим на зауваження членів фракції БЮТ про малу кількість присутніх депутатів, через що немає сенсу проводити пленарне засідання, Мартинюк відповів, що в Конституції не передбачено, скільки депутатів має бути присутніми у сесійній залі, щоб відбувалося пленарне засідання.

Він зазначив, що є лише норма про ухвалення рішень мінімальною кількістю у 226 голосів депутатів. "Скільки в залі – це Конституції не цікаво", - наголосив віце-спікер.

Крім того, він звинуватив журналістів в тому, що вони дають інформацію, яка "не відповідає дійсності".

За словами Мартинюка, на той час, коли розглядалися законопроекти і відбувалося голосування підняттям рук, у залі "аж ніяк не було 120 народних депутатів", як про це пишуть.

Звертаючись до журналістів, перший віце-спікер сказав: "Від того, що ви вислуговуєтесь перед тими чи іншими політичними силами, це ваше право, але у всякому разі, хоч червонійте тоді, коли пишете неправду".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...