Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" сперечається з януковичами, хто кому влаштовує переворот

Середа, 21 лютого 2007, 12:02

Заява фракції Партії регіонів, у якій президента Віктора Ющенка і його секретаріат звинуватили у підготовці державного перевороту, є спланованою політичною провокацією.

Про це заявив керівник аналітичного департаменту "Нашої України" Анатолій Луценко, повідомляє прес-служба партії.

"Мета цієї авантюри – дестабілізувати ситуацію в державі й на цьому фоні "здати" ГТС нинішньому керівництву Російської Федерації", - наголосив він.

Також, на думку Луценка, заява "регіоналів" окрім "зовнішнього підтексту", має й "чітко орієнтований внутрішній контекст".

"Коли українці як у Львові, так і в Донецьку вимушені будуть платити за новими тарифами, – рейтинг "регіоналів" полетить шкереберть. Звичайно, що сила, в даному випадку "Народна самооборона", яка вимагатиме відповідальності за ситуацію в соціальній сфері від діячів Партії регіонів та їхніх політичних сателітів, складає для них надзвичайну загрозу", - відзначив він.

"Але це не має нічого спільного з "державним переворотом", який ввижається нинішнім "антикризовикам", - додав представник "Нашої України".

Водночас, депутат Юрій Ключковський вважає, що подібні заяви Партії регіонів є спробою відвернути увагу від справжнього "повзучого" перевороту, який чинять "регіони".

"Всупереч Конституції, всупереч нормам права захоплюється щораз більше повноважень, ліквідується завоювання народу. Оце і є повзучий державний переворот", - заявив Ключковський.

"Але, щоб відвернути від цього увагу суспільства, вони почали діяти, як той злодій з анекдоту, котрий першим почав кричати: "Лови злодія!" А взагалі - це було б смішно, якби не було так сумно, - додав він.

Водночас постпред Ющенка у Верховній Раді Роман Зварич заявив, що правляча коаліція спільно з урядом "робить усе можливе, щоб перетягнути на себе повноваження, що можна говорити про конституційний переворот руками “антикризовиків”.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування