Мартинюк проігнорував ще одну вимогу опозиції

Четвер, 22 лютого 2007, 10:09

Фракції БЮТ і "Нашої України" закликають коаліцію не розглядати кадрові питання, поставлені на порядок денний у четвер.

"Ми вимагаємо зняти всі кадрові питання з порядку денного. Наша фракція і "Наша України" брати участі у голосуванні не будуть", - сказав з трибуни парламенту один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов.

Він також зазначив, що Верховна Рада буде і далі працювати "у такому ганебному аварійному режимі", оскільки питання, розгляду яких вимагала опозиція, так і не були вирішені.

БЮТ та "Наша Україна" також вимагають "спокійно, без емоцій" зібрати засідання погоджувальної ради і "перевести Верховну Раду у нормальний режим".

Виступаючи з трибуни парламенту, "нашоукраїнець" Микола Оніщук заявив, що "Наша Україна" підтримує вимоги БЮТ і зазначив, що "недопустимо і недоцільно в таких умовах розгляд кадрових питань".

"Ми підтримуємо вимогу БЮТ щодо доцільності скликання погоджувальної ради, яка б віднайшла механізми і способи розблокування роботи парламенту. Спроби нав’язати конфронтаційний сценарій ні до чого не приведуть. У конфронтації переможців не буде", - сказав він.

Водночас після цього перший віце-спікер поставив на розгляд і голосування кадрові питання – про обрання членів комітетів.

Він заявив, що "консенсусу не хочуть ті, хто до нього закликає".

"Це ваша вина, що в такому режимі працює Верховна Рада. Тому ми будем іти за планом", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News