У Януковича кажуть, що не будуть щоразу тягати президента до суду

Четвер, 22 лютого 2007, 10:26

Кабінет міністрів не має наміру оскаржувати в судовому порядку кожен указ президента, який викликає у нього які-небудь сумніви.

Про це заявила перший заступник міністра Кабінету міністрів Олена Лукаш в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

"На початку січня, коли ми робили зведену таблицю по всіх "проблемних" указах, звернули увагу, що з 650 виданих указів президента приблизно десять відсотків викликають у Кабінету міністрів серйозні правові сумніви", - зазначила Лукаш.

Вона підтвердила, що таких указів було близько 65, "але це не на сьогоднішній день". "Однак динаміка зберігається і зараз", - додала представник секретаріату.

Лукаш заявила, що раніше пояснила процедуру розгляду спірних указів, і її слова були передані журналістом адекватно.

"Однак ті умовиводи, що після цього були зроблені іншими журналістами по прочитанню джерела (про намір Кабміну оскаржувати 10% указів президента), не відповідають тому, що я сказала. Безумовно, Кабмін не буде оскаржувати кожен указ, який буде здаватися йому спірним", - уточнила перший заступник міністра Кабміну.

Вона підтвердила, що зараз у Конституційному Суді знаходяться подання від Кабінету міністрів: "Звичайно, є. Але це не 65 подань".

Лукаш висловила побажання, "щоб усі спірні питання були вирішені в парламенті".

"Ті, хто вважає Конституційний Суд Айболитом української політики, дуже сильно помиляються. Що може КС?", - запитала вона.

"Розтлумачити норму Конституції і визнати конституційність або неконституційність якого-небудь нормативного акту, але не може встановити правовий шлях вирішення конфлікту", - відповіла представник секретаріату.

За її словами, "навіть після рішення КС зберуться політики і будуть шукати шляхи вирішення тієї чи іншої проблеми, а рішення Конституційного Суду при цьому може бути використано хіба що як вагомий аргумент".

На питання, чому обидва секретаріати не можуть сісти за один стіл і вирішити всі проблеми, Лукаш відповіла: "Ми цим займаємося щодня. Звертаємося до президента, до його секретаріату, намагаємося знайти якісь точки дотику, але в нас це не виходить".

"Я від душі намагаюся знайти спільні позиції, але не можу цього зробити навіть по елементарних, здавалося б, речах", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News