Щоб вирішити проблеми ЖКГ, Янукович створить нове міністерство

Четвер, 22 лютого 2007, 11:22

Прем'єр-міністр Віктор Янукович виступає за виділення житлово-комунального господарства з Міністерства будівництва, архітектури й житлово-комунального господарства в окреме відомство.

Про це Янукович сказав журналістам після того, як взяв участь у розширеному засіданні колегії Мінбудівництва за підсумками роботи за 2006 рік.

Янукович підкреслив необхідність реформування житлового господарства, він вважає, що таку реформу потрібно починати із центру, а потім продовжувати в регіонах, для чого необхідний потужний центральний орган, який відповідає за реформування ЖКГ.

Реклама:

"Тримати житлово-комунальне господарство в складі Мінбуду - я вважаю, не приділяти цьому питанню належної уваги", - сказав Янукович.

Він зазначив, що на засіданні колегії він доручив її учасникам відпрацювати питання зі створення окремого центрального органу з ЖКГ і внести йому пропозицію, в тому числі щодо кадрового складу.

"Давайте створимо потужний центр, давайте делегуємо сюди кадри. У нас двері відчинені", - сказав Янукович на засіданні комісії.

ВІДЕО ДНЯ

Прем'єр також зазначив, що цього року в держбюджеті передбачено виділити на питання ЖКГ понад 5 млрд. гривень, зокрема на ремонт котелень, забезпечення населення питною водою, утеплення будинків.

Він додав, що, таким чином, ці кошти житлово-комунальне підприємства вже не включатимуть до тарифів, що призведе до встановлення більше низьких тарифів.

Як відомо, раніше віце-прем'єр, міністр будівництва, архітектури й житлово-комунального господарства Володимир Рибак ініціював реорганізацію мінбудівництва шляхом поділу на два міністерства: Міністерство регіонального розвитку й Міністерство житлово-комунального господарства.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування