Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Нашій Україні" думають, що "антикризовики" оголосили Ющенку війну

Четвер, 22 лютого 2007, 13:07

Небажання "антикризової" коаліції затвердити кандидатури президента Віктора Ющенка на посади керівників МЗС та СБУ фактично означає оголошення війни президенту.

Про це у четвер заявив депутат від "Нашої України" Юрій Ключковський, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Справжня причина такої поведінки одна – небажання "антикризової" коаліції іти на компроміси з президентом і затверджувати подані ним кандидатури. Фактично, це війна", - наголосив Ключковський.

При цьому те, що в.о. міністра закордонних справ Володимир Огризко не заговорив російською на зустрічі з парламентарями РФ він назвав "одним із найсмішніших аргументів".

"Коаліція постійно демонструє свою войовничу позицію. Сьогоднішнє голосування за кандидатури очільників МЗС та СБУ є тому яскравим прикладом", - зазначив Ключкоський.

Він зауважив, що коли Огризка призначали виконувачем обов’язків міністра, то "Янукович публічно заявив, що його задовольняє ця кандидатура. Нині "антикризовики" змінили свою позицію".

"Антикризовики" роблять всі кроки для захоплення центрів політичного впливу. Однак керування зовнішньою політикою перетягнути на себе найскладніше, оскільки це є конституційним повноваженням президента", - вважає депутат.

Ключковський не виключає, що більшість може захотіти застосувати норму свого закону про Кабмін.

"Там вказано, що коли президент протягом якогось терміну не вносить свою кандидатуру міністра МЗС, то вони самі його призначають. Це буде подальший крок для поглиблення кризи", - наголосив він.

"З іншого боку, можливо, криза - це їхня стратегічна мета", - додав депутат.

Також Ключковський вважає, що у ситуації з Віктором Королем більшість діяла "як вовки з байки Крилова".

"Їм не подобається Король, бо він з "Нашої України", тому, що його запропонував президент, тому, що він кваліфікований спеціаліст. Вони нехтують всім тим, за що б варто було його призначати", - наголосив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування