Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В "Одеса-Броди" пустять казахстанську нафту

Четвер, 22 лютого 2007, 14:10

Казахстан і Польща мають намір підготувати пропозиції щодо варіантів транспортування казахстанської нафти нафтопроводом "Одеса-Броди-Плоцьк".

Про це сказано у повідомленні Міністерства енергетики й мінеральних ресурсів Казахстану, повідомляють Українські новини.

За повідомленням, у ході зустрічі представників міністерства, казахстанською національною компанією "КазМунайГаз" і польською національною газовою компанією й PKN Orlen було ухвалене рішення про створення робочої групи для підготовки цих пропозицій.

Як повідомлялося, у січні прем'єр Віктор Янукович вказав на пасивність європейських компаній у частині інвестування в добудування нафтопроводу "Одеса-Броди" до Плоцька (Польща).

Зі слів Януковича, можливість використати нафтопровід "Одеса-Броди" у напрямку Бродів з'явиться тільки в другому півріччі 2008 року, після очікуваного наповнення нафтопроводу "Баку-Тбілісі-Джейхан" каспійською нафтою.

Компанія "Укртранснафта" має намір до квітня 2007 надати концепцію консорціуму для реалізації проекту "Одеса-Броди-Плоцьк".

"Укртранснафта", російська "Транснафта" і російсько-британська ТНК-BP 26 грудня 2006 року підписали додаткову угоду до договору від 16 листопада 2004 року про прокачування не менш як 9 млн. тонн нафти нафтопроводом "Одеса-Броди" у напрямку Одеси до 2010 року.

Кабінет міністрів доручив Міністерству палива й енергетики, Міністерству економіки разом з Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" і компанією "Укртранснафта" до 2008 року підготувати до підписання міжурядового україно-польського договору з добудування нафтопроводу "Одеса-Броди" до Плоцька.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування