Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко визначився з пріоритетами України

Четвер, 22 лютого 2007, 15:11

Серед пріоритетів розвитку України на 2007 рік – вдосконалення фіскальної політики, медична й освітня реформи, розвиток транзитних можливостей країни.

Про це заявив президент Віктор Ющенко у заключному виступі на нараді з адміністративно-господарським активом Криму у Сімферополі, повідомляє прес-служба президента.

Говорячи про зовнішню політику України, він відзначив необхідність розвивати співпрацю з Росією, активізувати євроінтеграційний процес та забезпечити вступ до СОТ у першому півріччі цього року.

Крім того, за словами президента, необхідний активний пошук взаємовигідних відповідей на енергетичні питання в рамках українсько-російської міждержавної комісії, що для України, насамперед, означає підсилення її ролі як країни-транзитера.

Говорячи про економіку в цілому, Ющенко позитивно відзначив початок роботи з удосконалення регуляторних методів, зменшення податкового тиску, підвищення конкурентноздатності виробництва.

Важливим завданням на поточний рік Ющенко назвав подальше вдосконалення фіскальної політики.

"Україна має підійти впритул до формування нового податкового кодексу, завершити всі дискусії, перш за все, з національним бізнесом і виробити нову податкову політику", – наголосив він.

За словами президента, практика попередніх років довела, що конструктивні відносини між владою і бізнесом приводять до значного збільшення бюджетних надходжень на всіх рівнях, однак тінізацію національної економіки експерти і тепер оцінюють на рівні 50%.

Ющенко окремо наголосив на важливості активного залучення національних та іноземних інвестицій.

Говорячи про розвиток освіти, президент наголосив, що протягом найближчих двох років цій галузі має бути забезпечено особливу бюджетну підтримку.

Щодо пріоритету медицини, Ющенко навів статистику, за якою щомісяця в Україні помирають 71-74 тис. людей - значною мірою від онкологічних, серцево-судинних захворювань, ВІЛ/СНІДу та туберкульозу.

Ющенко також закликав представників виконавчої влади Криму та Верховної Ради АРК активно долучатися до виконання відповідних програм. "Я переконаний, що тут у нас є повне порозуміння", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...