Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кандидатури Ющенка "маринуватимуть", поки він не порадиться

Четвер, 22 лютого 2007, 17:45

Кандидатури президента на посади міністра закордонних справ і керівника СБУ не мають перспективи їхнього затвердження, допоки вони не будуть узгоджені з парламентською коаліцією.

Таку думку висловила перший заступник міністра Кабінету міністрів Олена Лукаш, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це буде продовжуватися доти, поки кандидатури не будуть узгоджені", - сказала вона, коментуючи заяву президента про намір внести кандидатури Володимира Огризка і Віктора Короля повторно на посади голів МЗС і СБУ відповідно.

Лукаш зазначила, що вносити повторно кандидатури - це право президента й обмеження кількості внесення однієї і тієї ж кандидатури Конституцією не передбачено.

Разом з тим Лукаш додала, що повторне внесення кандидатур президентом "незрозуміло з політичної точки зору".

Вона припустила, що одним з мотивів наміру президента є ч.3 ст.90 закону про Кабінет міністрів, який припускає, що у випадку, якщо президент протягом 15 днів не вносить кандидатуру на посаду міністра, за нього це вправі зробити парламентська коаліція.

За словами Лукаш, тривала відсутність затвердженого голови МЗС шкодить країні, оскільки відповідно до закону про міжнародні договори тільки три людини можуть представляти країну на зовнішньополітичній арені без спеціально визначених повноважень, одна з яких - міністр закордонних справ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування