Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія збирається і далі "гнути свою лінію" по Криму та Керчі

Четвер, 22 лютого 2007, 18:40

Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що вирішення питання по Керченській протоці має задовольняти інтереси як Росії, так і України.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС РФ за підсумками 26-го раунду російсько-українських переговорів по Азово-Керченській проблематиці, проведених 21-22 лютого в Києві.

"Усі питання, пов'язані з Керченською протокою, повинні вирішуватися спільно, в інтересах обох держав. Азово-Керченська акваторія - це історично внутрішні води Росії й України, цілісний господарський і природний комплекс", - цитує російське відомство "Інтерфакс".

Як відзначили в російському МЗС, у ході переговорів "сторони детально обговорили проекти договорів між РФ і Україною про державний кордон в Азовському морі, а також про розмежування морських просторів у Чорному морі".

Крім того, за інформацією МЗС РФ, були продовжені дискусії з урегулювання питань, що належать до акваторії Керченської протоки, і питання судноплавства, риболовства й екологічної безпеки в Азовському і Чорному морях.

"Переговори пройшли в конструктивній атмосфері", - відзначили в російському зовнішньополітичному відомстві.

У той же час, питання функціонування Чорноморського флоту РФ і його перебування на території України будуть за домовленістю сторін обговорюватися на четвертому засіданні підкомісії по ЧФ у Москві 27 лютого.

При цьому "найбільш важливими питаннями" названо проведення модернізації озброєнь флоту, створення системи навігаційної безпеки мореплавання в Чорному й Азовському морях, правове положення військовослужбовців флоту і членів їхніх родин.

Також серед першочергових питань - проведення інвентаризації земельних ділянок і об'єктів нерухомості, використовуваних флотом на території України.

"Російська делегація продовжить у ході чергового засідання Підкомісії лінію на конструктивний пошук взаємоприйнятих рішень в інтересах закріплення позитивних моментів, що намітилися, у переговорному процесі і врегулювання питань, що залишилися відкритими ", - йдеться у повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування