Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович має одержати підтримку від головного банку країни

Четвер, 22 лютого 2007, 20:39

Рада Нацбанку України виступає за посилення взаємодії уряду і правління НБУ для забезпечення рівноваги на грошово-кредитному ринку.

Відповідно до повідомлення Ради НБУ, ідеться про узгодження монетарних, бюджетних інвестиційних і соціальних заходів.

"Рада рекомендувала правлінню НБУ в діяльності з реалізації Основних принципів грошово-кредитної політики на 2007 рік підсилити взаємодію з Кабміном України".

При цьому в Раді НБУ відзначають доцільність узгодження урядом і Нацбанком товарних інтервенцій для нейтралізації шоків на споживчому ринку.

Також узгодження повинно торкнутися рівномірності здійснення бюджетних витрат, адекватності соціальних заходів економічним можливостям.

Крім того, Рада Нацбанку пропонує правлінню НБУ підсилити роль процентних ставок у регулюванні попиту та пропозиції грошей, сприяти грошово-кредитній політиці з утримання курсу гривні до долара в коридорі 4,95-5,25 грн/$1.

У повідомленні також вказується, що Рада підкреслила необхідність взяття під належний контроль розширення залучення іноземних коштів у банківську систему як шляхом одержання кредитів, так і придбання цінних паперів.

При цьому в повідомленні відзначається, що значне зростання споживчих кредитів, більшість яких спрямована на придбання імпортних товарів, є небезпечним.

У засіданні Ради Нацбанку, яке почалося в четвер у другій половині дня, оголошена перерва до п'ятниці.

Як повідомив глава Ради Нацбанку Валерій Геєць, це пов'язано з необхідністю повернення депутатів – членів Ради НБУ до сесійної зали парламенту.

Геєць також повідомив, що на засіданні в четвер з 15 членів Ради були відсутні троє: Арсеній Яценюк, Юлія Тимошенко і депутат Борис Колесников з Партії регіонів.

Рада НБУ, поряд із правлінням, є керівним органом центрального банку.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...