Депутати Київради "вибили" собі по півмільйона

П'ятниця, 23 лютого 2007, 09:50

Депутатам Київської міськради буде виділено по півмільйона гривень, на які кожен з них може відкрити свою власну приймальню.

Відповідне положення про суспільні приймальні депутатських груп або фракцій Київради депутати затвердили в четвер, повідомляє "Дело".

Згідно з положенняя, кожен зі 120 депутатів матиме можливість вести особистий прийом і розподіляти кошти, надані мерією на соціальні потреби.

На ці цілі Київрада передбачила в бюджеті міста 37 млн. грн. Однак депутати з різних фракцій називають різні суми, що їм належать з бюджету: від 300 тис. до 500 тис. грн., відзначає видання.

Приміщення для приймалень, за словами депутатів, будуть виділятися районними адміністраціями з комунальної власності.

Водночас, співголова фракції "Блоку Леоніда Черновецького" Алла Шлапак відзначила, що в положенні немає конкретної суми, яка виділяється на відкриття приймалень, але вона не заперечує, що вони можуть утримуватися не тільки за рахунок бюджету.

Так, за її словами, Блок Черновецького кілька років утримує суспільні приймальні за свій рахунок, "на гроші, які не передбачені в міському бюджеті".

У той же час, голова фракції БЮТ Тетяна Меліхова стверджує, що те, що за сам законопроект депутати не могли проголосувати з вересня 2006 року, пов'язане з тим, що секретаріат Київради "думав, як дати БЮТу менше приймалень", тоді як у кожному районі їм необхідно по 4 приймальні.

"Суспільні приймальні – це засіб комунікації нашої політичної сили, тому ми будемо наполягати, щоб фінансове управління якомога швидше підготувало документи про фінансування приймалень і виділило під цей проект кошти", - заявив, у свою чергу, депутат Партії регіонів Володимир Філіппов.

Водночас, колишній мер Києва Олександр Омельченко вважає, що таке "розбазарювання" комунальної власності неефективне, а виділені депутатам кошти можуть використовуватися не за призначенням.

"Роздавати з комунальної власності приміщення-офіси – велика розкіш", - стверджує екс-голова Киїміськадміністрації.

За його словами, доцільніше було б виділити в кожному районі приймальню для фракції й установити більш жорсткий контроль за розподілом коштів.

Водночас, Омельченко визнає: "фінансові махінації для нечистих на руку людей можливі при будь-якому керівництві, це залежить від особистості депутата".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News