Донецький шанувальник російської мови думає, що Герман "заблукала"

П'ятниця, 23 лютого 2007, 09:57

Секретар Донецької міськради Микола Левченко має намір звернутися до центрального апарату Партії регіонів із проханням дати оцінку заяві "регіоналки" Ганни Герман про його безграмотність.

Про це він сказав, коментуючи заяву Герман із критикою наданню російській мові статусу другої державної.

На думку Левченка, Герман просто "заблукала" в ідеології.

"Ганна Герман заплуталася і помилилася, у якій вона партії перебуває і кого вона представляє. Те, що вона собі дозволяє щодо мене як посадової особи, як особистості, як секретаря міської ради від Партії регіонів у місті, у якому перемогла Партія регіонів, оцінить апарат партії", - сказав він, повідомляє "Остров".

Левченко продовжує наполягати на тому, що єдиною державною мовою в Україні стане російська.

"Я підтверджую свої слова про те, що російська мова повинна бути державною мовою в Україні. Українська мова залишиться існувати, як мова фольклору, вона не годиться для розвитку науки і міжнаціонального спілкування, тому що її ніхто не знає. Я залишався на цій позиції і буду її відстоювати і далі", - сказав він.

Водночас Герман висловила надію, що апарат Партії регіонів "відреагує" на такі висловлювання Левченка.

"І якщо партія не розуміє, що нам потрібна не частина України, а вся Україна, якщо партія не розуміє, що ми повинні бути демократами, мені залишиться зробити, те, що залишиться...", - сказала Герман.

На її думку, російська мова у Східній Україні повинна мати статус регіональної, але це не повинно робитися за рахунок приниження інших мов.

"Я вважаю, що моя партія демократична, і що в партійній дискусії про мови переможе демократія і повага до всіх мов, якими розмовляє народ України. Я переконана, що в партії розумні люди, які розуміють, що нікому не дано права принижувати ні українську, ні будь-яку іншу мову. Тим більше, що я знаю позицію лідера партії з цього питання", - сказала Герман.

"Але якщо партія підтримає Колю (Миколу Левченка), виходить, я дійсно не туди потрапила", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News