Цушко каже, що з МВС "сперли" прослушки

П'ятниця, 23 лютого 2007, 10:21

Перед зміною керівництва Міністерства внутрішніх справ із відомства зникли вісім систем для прослуховування мобільних телефонів та систем по встановленню місцезнаходження їх власників.

Про це у своєму звіті у Верховній Раді заявив міністр внутрішніх справ Василь Цушко.

"Коли ми почали з'ясовувати наявність спецкомплексів для прослуховування ліній зв'язку мобільних телефонів і комплексів для встановлення місцезнаходження їх власників, з'ясувалося, що МВС закупило за рахунок бюджетних коштів лише 9 таких комплексів, а до СБУ передано 17", - зазначив Цушко.

"Це свідчить про можливість використання для закупівлі спецтехніки якихось інших джерел фінансування крім коштів з державного бюджету", - додав він.

За словами Цушка, це може говорити про "можливість несанкціонованої закупівлі і використання таких комплексів у тому числі в інтересах окремих політичних сил або комерційних структур".

Міністр повідомив, що з цих питань зараз проводиться внутрішнє розслідування.

"За оперативними даними, перед зміною керівництва МВС всі 8 таких систем просто зникли. Де вони зараз, кого з вас, шановні громадяни, слухають, за ким слідкують – на жаль, цієї інформації мені у спадок не залишилося", - заявив Цушко.

Як відомо, у січні в інтернеті з'явилися роздруківки телефонної розмови спікера Олександра Мороза з одним із британських дипломатів. Мороз підтвердив, що роздруківка відповідає дійсності.

Тоді фракція СПУ виступила в парламенті з вимогою до правоохоронних органів та Генпрокуратури провести розслідування і надати звіти. Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом прослуховування високопосадовця.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News