Антикризовики вирішили попсувати Тимошенко нерви перед візитом у США

П'ятниця, 23 лютого 2007, 10:30

Члени антикризової коаліції звернулися до посла США в Україні Вільяма Тейлора з проханням надати офіційну інформацію про те, що нібито Юлія Тимошенко проходить як співучасниця у справі Павла Лазаренко.

Про це заявив Лізі член фракції СПУ Олександр Баранівський.

За його словами, відповідний лист до Тейлора підписали члени усіх фракцій антикризової коаліції.

Народні депутати просять посла США роз'яснити ситуацію, оскільки останнім часом в українських ЗМІ з'явилися повідомлення, що Тимошенко проходить в окружному суді США (Колумбія) у справі N104 як співучасниця екс-прем'єра Лазаренка, яка зараз відбуває покарання в США.

Баранівський нагадав, що до цього часу Тимошенко спростовувала цю інформацію.

"Сьогодні ми маємо у своєму розпорядженні документи відповідного суду про те, що все це правда", - заявив Баранівський.

Однак, за його словами, члени антикризової коаліції звернулися до посла США, щоб одержати офіційне підтвердження цієї інформації.

Як відомо, наприкінці серпня 2006 року суд у США виніс вирок Лазаренку.

Колишнього українського прем'єр-міністра засудили до 9 років позбавлення волі і штрафу в 10 млн. дол. за вимагання і спробу відмивання коштів.

На даний час США за рішенням окружного суду Колумбії почали припинену конфіскацію грошових активів, які раніше зберігалися на рахунках Лазаренка.

Інформація про причетність Тимошенко з'явилася у вівторок, за тиждень до її візиту в США. Лідер БЮТ уже назвала ці матеріалам замовленням з боку Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...