Депутати піддали Луценка анафемі, а Цушка звели у ранг святих

П'ятниця, 23 лютого 2007, 11:09

Міністр внутрішніх справ Василь Цушко заявляє, що попереднє керівництво МВС розкрало міністерство "до нитки".

"Звинувачувати кого-небудь я сьогодні персонально не можу, але ще раз повторюю: міністерство обібрали до нитки", - сказав Цушко, відповідаючи на питання депутатів у парламенті, у рамках звіту про свою роботу за 3 місяці.

Він також відзначив, що зараз фінансовими зловживаннями займається Головне контрольно-ревізійне управління.

"Відносно фінансових зловживань. Працює КРУ. По завершенні роботи КРУ всі документи будуть спрямовані в прокуратуру і буде кожен відповідати за вчинене", - сказав міністр.

За його словами, за результатами перевірки 20% "того, що діялося в МВС", КРУ "вже показує" зловживань на суму 560 мільйонів гривень.

Член Партії регіонів Михайло Чечетов похвалив Цушка за те, що "наводить порядок у міністерстві", оскільки, за його словами, екс-міністр Юрій Луценко "майже знищив МВС". При цьому Чечетов зачитав своє питання з аркуша.

У свою чергу Цушко сказав, що вважає своїм успіхом на посаді глави МВС те, що він відмовився від власноручного присвоєння звань.

"Не міністр Цушко привласнює звання, а колегія... Я одержав МВС, у якому близько 1000 колишніх чиновників стали і стають мультимільйонерами, а всіх інших перетворили на жебраків", - обурився він.

При цьому Цушко пообіцяв, що буде вести жорстку кадрову політику. "Якщо будуть помилки, я їх буду виганяти і не буду дивитися в зуби", - сказав він.

Ще одним успіхом на посаді міністра Цушко вважає те, що підрозділи МВС перестали брати участь у рейдерських атаках.

"З початку моєї роботи міліція не бере участі у рейдерських розборках... Ми зараз робимо перевірку усіх фірм, які беруть участь у рейдерських атаках. Вони будуть позбавлені ліцензій", - пообіцяв він.

Ще один регіонал Олександр Пеклушенко подякував Цушку "за той старт", який він зробив на посаді глави МВС.

Водночас соціаліст Євген Філіндаш відзначив, що Цушко почав свою роботу "не із самопіару, а з роботи".

У свою чергу соціаліст Іван Бокий, порівнюючи роботу Луценка і Цушка, сказав, що "одна справа розповідати анекдоти, а інша справа працювати".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування