Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче сильного Ющенка

П'ятниця, 23 лютого 2007, 13:15

Прем'єр-міністр Віктор Янукович виступає за сильні конституційні повноваження президента.

Про це він заявив під час зустрічі з героями Радянського Союзу, учасниками Великої Вітчизняної війни, Героями України й повних кавалерів Ордена слави.

"Я дуже принципово до цього ставлюся й вважаю, що ті повноваження, які передбачені Конституцією президенту, їх має бути достатньо, щоб президент був сильним ", - сказав Янукович.

Він зазначив, що якщо буде сильна влада, то тоді буде порядок у країні.

А влада, на думку прем'єра, є ефективною, коли працюють і виконуються закони, коли система в цілому працює.

Янукович пояснив нинішнє протистояння команд президента й уряду перерозподілом повноважень між гілками влади у зв'язку з конституційною реформою.

Він зазначив, що президент і його команда хочуть зберегти за собою якнайбільше повноважень, а уряду також потрібно мати повноваження для реалізації своєї програми.

"Я не борюся за владу, а борюся за те, щоб була можливість реалізовувати наші плани, ми не претендуємо на повноваження, передбачені Конституцією президенту", - сказав прем'єр.

Янукович також підкреслив важливість збереження стабільності в країні і створення стабільності між гілками влади.

За словами прем'єра, у цьому вони із президентом Віктором Ющенком однодумці.

Янукович висловив надію, що президент і уряд знайдуть той баланс відносин, який відповідатиме їхнім конституційним повноваженням.

Раніше Ющенко розкритикував відносини між секретаріатом Кабінету міністрів і секретаріатом президента, висловивши невдоволення тоном, у якому проходить спілкування між командами.

Ющенко припустив, що труднощі в роботі уряду виникають внаслідок змін до Конституції, які перерозподілили повноваження між президентом, Кабміном і Верховною Радою.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування